Emil Boc a mulţumit profesorilor pentru că au respectat standardul de exigenţă la BAC.
Iar elevilor le-a spus că există o a doua şansă pentru fiecare...
Dacă nu ar fi de plans, am rade precum râdem în faţa unui clown.
Emil Boc trebuia să se asigure că profesorii respectă standardele de exigenţă în timpul celor 4 ani de pregătire (studiu), nu la sfârşitul acestora.Sunt multe licee unde niciun candidat nu a trecut examenul "maturităţii". Acelor profesori le mulţumeşte domnul Boc? Cum au reuşit acei elevi să ajungăa la examen? Cum au trecut clasa?
Acei profesori, în opinia mea, ar trebui concediaţi fără nicio reţinere. Niciun elev nu a fost capabil să treacă examenul de bacalaureat? Înseamnă că niciunul nu a fost pregatit corespunzator. Nici măcar UNUL!
Ca urmare, profesorii respectivi ar trebui "reevaluaţi" (cum îi place domnului prezident) şi repartizaţi pe piaţa muncii... în alte domenii de activitate.
Un principiu sofisticat s-a implementat în românica frunzei doamnei Urdea... "lasă-i săa fure, îi aşteptăm la colţ si le dăm în cap".
Aşa se întâmplă şi în educaţie, aşa se întâmplă şi în sănătate, aşa se întâmpăa şi în fiscalitate...
Corect ar fi ca după acest "dezastru" naţional să se facă anchete.
În liceele unde rata promovabilităţii a fost 0 să se urmărească fiecare an scolar. Cu cât au promovat în fiecare an acei elevi, cine i-a promovat şi "DE CE?".
Apoi... măsuri radicale.
Poate, astfel, profesorii vor fi motivaţi să aplice "standardele de exigenţă" în a preda şi a evalua elevii pe parcursul celor 4 ani de studiu.
Poate aşa vor renunţa să-şi rotunjească veniturile (având în vedere că au salarii de mizerie) pe spinarea "handicapaţilor", şi îşi vor asuma responsabilitatea faptelor lor!
Trăim într-o ţară "anapoda".
Felicităm profesorii că au fost constrânşi de către Minister să nu mai lase pe nimeni să copieze la BAC.
Dar nu-i constrângem pe profesori să-şi facă profesia cu responsabilitate pe parcursul celor 4 ani de studiu.
Ai perfecta dreptate , Andreiule !
Felicitarile astea sunt venite sa compenseze scaderile salariale venite de fapt sa intareasca minciuna cresterii cu 50 % de la inceputul primei guvernari Boc de acum trei ani . Cu ce apa si cu ce sapun s-or lua toate mizeriile astea de pe obrazul lor ...nu stiu ! Dar nu-i treaba mea !
Te salut, Radu!
:)
Da... le compenseaza salariile la nivel retoric.
In practica le-a mai dat o sansa, le mai compenseaza cumva lispurile salariale... le-a deschis portita pe o perioada de o luna si ceva sa faca meditatii zi-lumina!
:)
Ma gandesc daca fiscul sta dupa colt, ii lasa sa tina acele meditatii si dupa ce se incheie parioada "studiului estival" sa vina sa-i scuture cu mascatii pe baza unor interceptari telefonice ca au facut evaziune fiscala.
:))
E treaba NOASTRA, a tuturor romanilor!
Nu este nimic normal in tot ceea ce se intampla.
O seara faina, iti doresc.
Asa este , este treaba noastra , a tuturor ...numai ca as vrea sa nu ma mai otravesc zi de zi cu prostiile lor si sa trec mai repede peste perioada asta , incercand s-o ignor . Pur si simplu . Dar crezi ca pot ? Ma mai iau cu ideea ca nu sunt singur in ceea ce gandesc . " Nebuni frumosi " ca ei ....mai rar , neicusorule !
:)
da, ai dreptate, ne otravim zilnic si fara folos.
Parca am devenit o masa inerta. Ne bucuram ca putem vorbi fara restrictii si privim neputinciosi inspre NICAIERI!
:(
Cele zece doctorate de la nivelul cel mai de sus or fi justificarea pentru ignoranta si tupeul de care ne "bucuram " de-o vreme incoace...)))) Numai in pielea lor sa nu fii !
Sa ai o zi buna , prietene !
:)
Multumesc.
Fie si la tine o zi buna!
Am vazut ,si am trecut mai departe...am auzit ,de parca as fi vazut . De inteles, atunci, cind e vorba sa intelegem cite ceva,pentru multi dintre noi e la fel de greu ,ca pentru a auzi . Pina cind ne vom lasa umiliti si calcati in picioare ? de aceia, care, alesi fiind, sa apere integritatea fiintei, o terfelesc ,de fapt, nu cred ca avem ,decit dreptul de a auzii,a vedea si a trece mai departe
Buna prieteni!
Andrei,
E complicat... Orice miscare corecta in teritoriul invatamantului devine in final, o mare greseala. Spui bine ca functionam anapoda.
O frana pusa imposturii este contestata de catre elevii impostori si de parintii lor, deoarece frana a fost pusa de alti impostori. "Adica de ce sa nu perpetuam impostura daca aceasta este norma de intelegere a "normalului" in Romania? Uite cine s-a gasit sa ne puna noua frana! Profesorii impostori! Caci daca voi va complaceti sa traiti inn propria voastra scarna, de ce sa ne luati si noua acest drept, ca doara voi ne-ati invatat sa traim asa!"
Cam asa arata lucrurile cu scara sociala de "valori" acum, si nici vorba de vreo apetenta pentru prefacerea morala. Tot mai des ma gandesc la intentiile legionarismului, care, vazute in lumina contextul actual, nu erau rele deloc. Ca a iesit ceea ce a iesit pana la urma, aici a fost o daravera legata de modul de reactie romanesc. Nici calaretul nu era pregatit sa se tina in sa si nici calului nu-i convenea ideea. Gand la gand cu bucurie. Vorba lui Murphy: "Ceea ce incepe bine se sfarseste prost. Ceea ce incepe prost se sfarseste si mai prost"
Alice, sarut'mana!
De ce le-ar fi frica profesorilor, Alice?
Ce le-ar putea face elevii?
Mecanismul este foarte simplu: elevii dau bani sa treaca clasa, profesorii iau bani sa subziste.
Parintii nu-i trimit la scoala sa iasa genii, ci sa invete carte.
Pe vremuri, un elev cat de tampit ar fi fost, tot ramanea cu ceva in cap din clasa, pentru ca profesorul preda cu responsabilitate.
Azi, profesorii nu sunt interesati sa predea cu responsabilitate ca sa invete elevul din clasa, pentru ca-si pierde musterii la meditatii.
Te astept sa zici ce ai de zis ca nu ma plictisesc. Ba dimpotriva, ma intereseaza!
:)
O zi faina, iti doresc.
Iasi, te salut!
Ma iarta, dar te intampin cu un refuz. Nu fac schimb de linkuri.
Toate cele bune. Bafta si spor la treaba.
:)
Bunule, te salut!
FRANA TREBUIE PUSA, insa nu asa.
Incepem prin a le da demnitate profesorilor, retribuindu-i cu sume pe care le merita, apoi punem "standarde de exigenta" in modul cum predau profesorii, apoi punem "standarde de exigenta" elevilor.
Si mai facem ceva... implementam un program, o programa scolara, pe o perioada care delimiteaza fiecare etapa, pana la sfarsitul ei: clasa 1-4; 5-8; 9-12... ca sa nu-i mai aiureasca pe elevi, profesori si parinti!
La sfarsitul acestor etape TESTE riguroase, insa conforme cu programa scolara...
Eu cred ca se vrea ca aceasta tara sa aiba cat mai putini copii in invatamant, cat mai putini sa invete carte... cu cat suntem mai prosti, cu atat stam mai bine in ham!
Nu stiu ce au facut legionarii, habar nu stiu despre ei. Pana acum nu mi-a suscitat interesul acest subiect.
:)
O zi faina, Bunule!
"Incepem prin a le da demnitate profesorilor, retribuindu-i cu sume pe care le merita". Deci suma cu care este retribuit da demnitate omului. Sa inteleg ca parlamentarii ar fi printre cei mai demni oameni ai natiei, nu?
"Pe vremuri, un elev cat de tampit ar fi fost, tot ramanea cu ceva in cap din clasa..." Esti chiar asa de sigur? Daca te uiti in jur, la unii de peste 40 de ani, s-ar putea sa ai surprize :)).
:)
Stefana, in afara de respectul cuvenit, ce anume iti confera demnitate?
Nu banul (este mijlocitor) care-ti permite sa traiesti decent, sa nu te duci imbracat la scoala precum cersetorul din coltul blocului?
Nu de ban depinde viata unui profesor?
Se mai face troc in ziua de azi?
Te invat carte, iar tu imi dai oua, branza, cartofi, ciorapi... si te duci si la administratia blocului sa duci o galeata de lapte sau ce o avea nevoie administratorul pentru a plati facturile la utilitati...
:))
In ierarhia construita de sapiensi "i"luminati, pare-se ca prezidentul este in frunte, apoi cei din guvern, si cei din parlament.
Doar ei au salariile cele mai mari, dintre cei bugetari.
Nu-i includem pe cei de la Agentiile Nationale care au salarii astronomice comparativ cu, spre exemplu, al prezidentiabilului...
Acolo au decis shputzerii functie de interese acele salarii.
Dap, sunt sigur.
M-am uitat, nu am avut nicio surpriza.
Cei pe care ii vizezi tu sunt absolventi de scoli profesionale... se marsa pe meserii pe vremea impuscatului.
Acum meseriile nu mai sunt utile in Romania.
Pentru ca a devenit o tara plina de manageri cu diploma dar agramati, o tara de vanzatori si menajere.
Si, era sa uit, afaceristi miliardari, care fac afaceri cu statul!
:))
Daca am uitat ceva, completeaza tu!
Daca tot mi-ai facut onoarea sa comentezi mesajul meu, te rog sa ai in vedere CE am scris. Nu altceva, pentru ca n-am zis nimic de bani. Eu nu am ironizat nici textul, nici comentariile tale.
Si chiar as fi curioasa sa stiu cati din cei despre care spui ca ar fi ramas cu ceva in cap din clasa, mai stiu matematica (vreo teorema a lui Fermat, derivate, integrale...) ori sa analizeze vreo poezie :D. La istorie nu indraznesc sa ma gandesc, odata ce chiar tu recunosti ca nu stii "ce au facut legionarii". Eu stiu si totusi am terminat liceul inainte sa te nasti tu, iar profesorii pe atunci aveau cel mai mic nivel de salarizare pe economie.
Sunt de acord cu Alice Georgiana, treaba profesorului este sa se inteleaga bine cu elevul, sa comunice. Ca de bagat stiinta in cap nu le poate baga nimeni, daca nu vor.
:)
Bun regasit, tuturor!
Stefana, nu este o onoare ci un lucru firesc. Raspund tuturor, cu mici exceptii cand nu am timp sau nu am vazut la timp comentariul.
Intrezaresc un ton nervos. Admit ca pot gresi.
Nu trebuie sa ne ambalam doar pentru ca ne simtim vizati sau pentru ca facem parte din acea breasla, pentru ca nu toti suntem o apa si-un pamant cand folosim lupa care apropie (adica facem referire la individ, nu la mase).
:)
La ce le-ar folosi acelora o teorema, sau integralele?
:))
I-ar ajuta sa gaseasca un job mai bun si mai bine platit? Nu, i-ar ajuta doar sa dovedeasca ca au memorie sanatoasa si, eventual, sa se laude...
Nu l-ar ajuta sa fie un bun meserias in constructii, sau un bun medic stomatolog sau un bun sportiv etc. (sunt n meserii, profesii care nu necesita cunoasterea nici macar a unei teoreme).
Si nici in dialogul cu ceilalti nu-l va ajuta, sa fie mai coerent!
Istoria trebuie cunoscuta macar in mare, pentru a sti cum functioneaza "sistemele", a se cunoaste ciclicitatea, evolutia (involutia) etc. Nu pentru a se da mare ca stie cand s-a nascut Stefan cel mare sau cand au avut loc atatea revoluti, rascoale etc.
Miscarea legionara nu m-a pasionat. Mai am timp. Iar daca nu va veni momentul... nu am pierdut nimic.
Nu mi-am propus sa siderez pe nimeni prin cunostintele mele de istorie si nici sa-mi etalez "cultura generala".
Nu-mi ajuta nici sa castig bani, nici sa-mi fac prieteni, nici sa fiu sanatos etc.
Aha... ai terminat liceul inainte sa ma nasc eu?
:)
Venerabila varsta tre' sa ai. Ai calculat bine?
Pai pe vremea aceea salariile erau cam unitare. Iar respectul pentru dascali era unul destul de evident. Era o alta "era" (aici putem face comparatii din punct de vedere politico-economico-social, daca doresti.
:))
Asa scrie in fisa postului unui dascal?
"Sa se inteleaga bine cu elevul"? Interesant.
"Sa comunice" este inerent... chiar daca este vorba de o scoala a orbilor sau surdo-mutilor!
Nu exista elevi prosti (cu exceptia celor cu probleme reale cu tartacutza), exista insa profesori prosti, neprofesionisti, interesati doar de cascaval, de a-si face meseria in "doru lelii" pentru ca nu au veleitati (nu au chemare)... pentru ca nu le pasa, pentru ca... putem continua lista!
Daca un profesor isi face treaba DEDICAT, cu seriozitate si responsabilitate iar un elev este impertinent, arogant, golan, troglodit, poate lua n masuri, functie de circumstanta respectiva.
De la note scazute la purtare pana la exmatriculare; de la corijente... repetente!
Toate au o solutie atunci cand omul face ce face cu responsabilitate si seriozitate.
Daca omul face ce face DE FRICA, sau pentru ca vrea sa-si rotunjeasca veniturile, sau pentru ca... n motive pe care le poate invoca atunci ar trebui sa iasa singur din "sistem" sau sa fie scos din sistem.
Du-te si fa altceva.
Arhitectura peisagistica, taiat frunza la caini, secretariat, dulgherit etc.
:)
Nu-ti fie cu suparare ca exista opinii contrare. Asta dovedeste ca nu am invatat mecanic precum roboteii, totul in viata.
:))
O seara faina!
Alice, inteleg foarte bine ce spui.
Daca le e frica, sa plece!
Nu sa faca compromisuri. Ei (profesorii) sunt cei care cladesc societatea. Facand compromisul fac pact cu huliganii. A face pact cu huliganii inseamna...a fi unul dintre ei. Nu cel "proactiv", ci cel care accepta tacit (adica ascunde huliganul).
Raspunsul tau evidentiaza DE CE SOCIETATEA ROMANEASCA A AJUNS UNDE A AJUNS.
Compromisul!
Lipsa de unitate, solidaritate etc.
Si e si mai trist pentru ca marea gloata de compromisi ii obliga (indirect) si pe ceilalti sa "pactizeze" cu ei.
:(
O seara faina.
Buna ziua,
As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.
Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com
Anunturi online din Romania