Kanamara Matsuri festivalul penisului in Japonia

Are loc in prima duminica din luna aprilie!
Kanamara  matsuri - penisul de fier
Radacina cica ar fi in religia animista japoneza - shinto. Ceremonia este condusa de un preot. Este o parada la care participa oameni de toate varstele, iar in centrul acestei parade troneaza marele penis. Se vand dulciuri, suveniruri cu forma de penis si vagin si...  penisuri sfintite pentru a avea noroc in viata personala.
Cel mai asteptat moment este acela in care un penis lung este purtat de participanti in timpul procesiunii.
Se spune ca acest festival este un omagiu adus zeitei fertilitatii.

Legenda  spune ca un demon a intrat in vaginul unei femei si ca acesta  musca toate penisurie celor care incercau sa se casatoreasca cu aceasta femeie. Tot ea, legenda, mai spune ca un artizan local a facut un falus de otel care a rupt dintii demonului .

Se spune ca acest festival dateaza inca din secolul al XVII-lea in Kawasaki (1603 - 1867), perioada Edo, avand legatura cu Meshimori Onna - prostituata - care veneau sa se roage pentru "afacere prospera" si protectie de boli venerice.
In prezent acest festival (festivalul penisului roz si negru) se concentreaza mai mult asupra sigurantei sexuale, vizeaza indeosebi prostituatele si ... ceva strangere de fonduri pentru cercetare privind SIDA.
Mirarea pentru noi ar fi prezenta copiilor in numar destul de mare!
:)
Anul trecut a fost anulat din pricina cutremurului din 11 martie, din respect pentru victime.


Sursa foto: akademifantasia
2 Responses
  1. Radu Says:

    Am putea sa privim oarecum ipocrit , aceasta manifestare normala a fratilor nostri de latitudine . Viata , curatenia trupeasca si spirituala , primavara cu trezirea tuturor simturilor , sexualitatea fireasca si fara de prejudecati , toate acestea sunt iubite si luate ca atare de o lume intreaga . Japonezii se pare ca nu au nimic de ascuns din ceea ce pare firesc . Ii admir .


  2. nu-mi vine sa cred ca exista asa asa ceva, foarte tare!


Trimiteți un comentariu

Tu ce spui?