Ţara în care...

Ţara în care

... Parlamentul ar trebui trimis în şomaj pentru ca funcţia lui a fost desfiinţată, odată cu excesele guvernului Boc în asumarea răspunderii.

... societatea civilă şi-a luat lumea-n cap, căutând soluţii pentru un trai decent şi deminitate.

... intelectualii şi-au bagat capul precum struţul în nisip şi-l scot din când în când, mai cu seamă când le sunt "alterate" drepturile... mult prea târziu pentru a mai fi auziţi, văzuţi.

... pământul este sfâşiat între "mai marii români de etnie română" şi "mai marii români de etnie maghiară"... fiecare dorind hălci diferite, funcţie de cât de dezvoltat este maţul.

... copii nu mai ştiu să copilărească şi ajung victime în mâinile unor minţi diabolice, copii care-şi plang neputincioşi părinţii plecaţi "cu lumea-n cap" după o coajă de pâine proaspătă, copii care nu mai ştiu de la un an la altul ce examene vor da, copii al căror viitor este tăiat de un ministru care înţelege să facă reforma utilizând "cuţitul" direct în beregata profesorilor!

... bolnavii sunt plimbaţi de la un spital la altul până când "îşi dau duhul".

... părinţii sunt năuciţi de valul legislativ revărsat odată cu marea reformă băsesciană, de golirea buzunarelor şi de umilirea pe la cozile administraţiei publice locale.

... în care preşedintele doreşte sa statueze în Constituţie că fiecare cetaţean al acestei ţari este un infractor  -vezi prezumarea caracterului ilicit al proprietăţii!

O ţară pe care o privim fiecare, din colţişorul nostru, cum se prăbuşeşte. Cetăţeni ce-şi privesc neputinţa şi-şi plâng soarta, încă o generaţie de sacrificiu.
Câte generaţii de sacrificiu trebuie să plătească tribut acest popor?!
Demnitatea, bunul simţ şi legea au fost îngropate într-o groapă imensă ce poartă titulatura în trend: REFORMĂ!
10 Responses
  1. Radu Says:

    Iaca , spun si eu ce spun demult . Adica spun si degeaba spun ca nu aude nimeni . Fiecare este indreptat catre propria persoana . Si este absolut firesc sa fie asa . Traim in Romania , tara in care frica a inceput sa miroasa din nou urat. E la vedere autoritarismul puterii . Cand nu te cheama ANI , te someaza ANAF-ul ! Reforma ? Are un succes nebun . In Sanatate pleaca medicii pe capete ...cred ca se iau dupa frumoasele asistente , plecate dinainte . In educatie e treaba lamurita : la inspectorate s-a dublat numarul priceputilor . Politistii sa faca bine sa nu mai arunce cu sepcile in curtea altora . Pensionarii sunt prea multi -trebuie vaccinati . Intrebarea este cum sa facem sa voteze numai ai de-afara ? In astia de-aici nu se poate avea incredere ...umbla numai turmentati si nu stiu unde sa puna stampila !


  2. andreiraduM Says:

    Radu, te salut!
    Ai dreptate!
    Eu cred ca traim (experimentam) fata cea urata a comunismului totalitar mascat in "democratie".

    Cat priveste votul... catararea pe "tron" a prea desteptului nostru sef de stat este taman rezultatul celor ce au votat in afara tarii, adica prin Paris, unde s-a inventat stampilarea cu viteza luminii.
    Usor nu vom scapa de culoarea portocalie. Caracatita s-a extins enorm, iar puterile ei sunt TOTALE!
    Ne asteapta vremuri si mai negre.


  3. Radu Says:

    Sper din suflet sa nu mai apuce multe zile !Am facut alergie la culoarea asta .


  4. andreiraduM Says:

    :)
    Si eu sper, insa sunt realist. Omul e atat de pornit sa intre cumva in istorie, este atat de avid dupa putere incat orice obstacol va fi de prisos.
    Nu mai pun la socoteala si faptul ca "mamaliga romaneasca" s-a transofrmat intr-un giuingam de proasta calitate... nu va exploda nici daca ar pune biciul pe ea.
    :(


  5. andreiraduM Says:

    Stii care ar fi sansa noastra?
    Ca acest mare martafoi sa supere pe cineva in sferele inalte ale lumii occidentale. Pana atunci...


  6. PeNe Says:

    ... eu spun că ne-am închis într-un cerc vicios care, cine ştie când va fi rupt!!
    Aşa cum spuneai în alt articol, Andrei, ne-am învăţat să credem că, întotdeauna, alţii sunt vinovaţi pentru ceea ce ni se întâmplă.
    Dar, în pana mea, cine i-a votat pe ăştia.. pe ăilalţi... pe ăia de la început?!! Nu noi?
    Şi, mă rog, ce "floare" să mai alegem ?.. pe crinul ăla gălbejit, ofilit care nici parfum nu mai are ?! ... sau, pe trandafirul ăla roşu, infantil care, când cuvântează, mi se strânge inima de jenă?! ... sau, pe cine???
    Eu, una, am hotărât: nu mai merg la vot!
    Dacă tot se aleg între ei, măcar să n-am eu conştiinţa încărcată.
    Oricare clică ar veni la putere, ne va umple cu impostorii şi nulităţile lor!
    Nu mai suport şi, cel mai grav e că... n-avem cu cine! Toţi dau din gură, dar dacă e la o adică, fug ca ceea ce sunt ... nişte laşi!
    Fac aceste afirmaţii în cunpştinţă de cauză: sunt vicelider sindical la "entitatea" la care lucrez şi, de câte ori am vrut să organizez ceva, toţi s-au eschivat, pe motiv că "avem rate la bancă".
    În plus, mai trebuie luat un aspect în considerare: nu ştiu cum se face, dar cum ajunge unul pe o funcţie de conducere, cum se schimbă la 180 grade!!!
    Concluzie: în cazul ăsta, nu-mi rămâne decât să zic că ne merităm soarta ... ca naţiune, că în particular, voi avea grijă să mă schimb şi eu. Respect numai ce merită respect!

    Trebuie şi chiar vreau să supravieţuiesc, fiindcă iubesc viaţa asta oricât de grea ar fi ea. M-am refugiat într-o "lume a mea" pe care nu o poate nimeni întina: lumea florilor!


  7. andreiraduM Says:

    :)
    Pene, bun regasit!
    :))
    E o falsa cauza - votul.
    Indiferent pe cine am vota... rezultatul ar fi cam acelasi.
    Da, ai dreptate NICI NU AVEM PE CINE VOTA. Niste mascarici cu portofoliu mare in ale "circului".
    "legile" au fost ticluite atat de bine ca tot ce e rau sa se sparga in capul alegatorului.
    :)
    Interesanta democratie a construit sapiensul.
    Alege-l pentru 4 ani, timp in care el face prapad si singura ta solutie de a-l pedepsi este sa astepti alti 4 ani ca sa poti vota pe altcineva...
    :))
    Un sistem foarte ciudat.
    In mediul privat ai angajat (ai ales) un om sa-ti conduca afacerea, s-a dovedit a fi incapabil, prost, rau voitor, il dai afara (nu fara a-l pune sa-ti plateasca daune pentru prejudiciul adus) si cauti altul.
    Politicienii sunt deasupra tuturor. Fac ce vor, cand vor, cum vor... cu banii nostri.

    Ba mai mult au inceput sa ne tot scoata ochii cu motto-ul: ca romanul traieste pe spinarea statului, iar cei mai multi pun botul!
    NIMENI nu traieste pe spinarea statului, statul traieste pe spinarea noastra. Si a devenit din ce in ce mai greu.
    Si mai lacom.

    :)
    Cum se schimba ala de la conducere cu 180 gr.?
    Simplu... i se pune fisa postului in fata (cea la care nu avem acces).
    Ori esti cu noi, ori impotriva noastra.
    Si cum fiecare are cate ceva de pierdut... se conformeaza.
    :)
    Da, o solutie este "evadarea in lumea proprie", insa este o solutie la nivel individual ("scapa cine poate"), la nivel macro... poporul acesta se degradeaza pe zi ce trece, iar repercusiunile nu vor intarzia sa apara!

    O zi frumoasa, iti doresc!


  8. Radu Says:

    Sa avem o zi racoroasa !
    Ar fi bine , dar ...vara nu-i ca iarna !
    PeNe , nu te supara ca ma bag in vorba , nu cred ca este o solutie asta cu lipsa de la vot . Cel putin stii ca ai facut ce te-a taiat capul si ti-ai adus contributia la caderea celor ce nu merita sa fie acolo unde s-au cocotat , nu fara stirea noastra ...Democratia asta are si ea hibele ei ...din pacate , facem noi ce facem si ramanem pe ganduri dupa fiecare noua alegere . Eu , am constatat ca niciodata nu am facut-o cu folos pentru mine . Numai pentru ei !


  9. PeNe Says:

    Nu mă supăr deloc, Radu, chiar mă bucur că intervii!
    Nu mi-au plăcut niciodată discuţiile pe tema politicului, dar "paharul" s-a revărsat demult, revolta mă înnăbuşă şi trebuie să mă "golesc, că altfel ... explodez!!!
    Cel mai mult pe lumea asta urăsc minciuna şi, pentru adevăr şi dreptate, aş fi în stare să merg până la sacrificiu.
    Dar, cum cu o singură floare nu se face primăvară, nu mi-a rămas decât ... să mă agit şi să agit =))

    Nu sunt o naivă, dar în general, sunt uşor de convins fiindcă, până la proba contrarie, acord credit total.
    Dar, am fost prea des dezamăgită în aşteptările mele ca să mai am încredere în promisiuni.
    Tocmai de aceea, deşi sunt conştientă că nu-i o soluţie să nu mai merg la vot, măcar nu mă mai consum că mi-am adus şi eu contribuţia la instaurarea prostiei şi nesimţirii.

    Ştii, după "Marea răzvrătire" din 1989, am fost cel mai entuziast om din ţara asta, deşi trebuie să recunosc că, personal, n-am dus-o chiuar aşa de rău pe vremea lui Ceuşescu.
    Am făcut o facultate fără bani şi meditaţii (am avut chiar bursă), am primit o repartiţie la o intreprindere unde am fost bine primită şi apreciată (fără să fiu membru PCR), am primit un apartament etc, aveam un secretar de partid foarte de treabă ... şi, chiar securistul unităţii era cumsecade.
    Acum, ce am?!!! ... trăiri confuze de neputinţă, desnădejde,nesiguranţă, umilinţă, revoltă ... etc. ;(

    Pentru oamenii care se schimbă când ajung pe un post de conducere, nu am niciun fel de înţelegere sau compasiune.
    Ce spui, tu, Andrei, că li se pun în faţă o fişă a postului şi n-au încotro?!!! ... eu văd altceva în jurul meu: mai întâi, sunt numiţi pe funcţii de conducere, apoi li se întocmeşte fişa postului.... exact cu ce-i trebuie noului şef.
    Şi cine este promovat acum??!! ... exact impotenţii intelectuali care ştiu să asculte de "culoarea" la putere.
    De la Constantinescu încoace, fiecare guvernare a lansat "echipa de specialişti", împrăştiind-o în toate structurile sociale.
    În momentul de faţă, în instituţiile de stat (şi nu numai), 50% din personal este compus din "impostori" angajaţi prin concursuri aranjate, cu salarii duble şi chiar triple faţă de restul "proştilor" care muncesc şi-şi văd de treabă, fiindcă sunt bine pregătiţi profesional,dar "n-au spate".
    Şi, cine sunt aceşti "impostori"?!!! ... falşi intelectuali care au făcut o facultate pe bani (unii nici la examene nu s-au prezentat), care nu ştiu să se exprime şi să scrie corect în limba română, care nu urmăresc decât interesele personale şi cele trasate de "partid".

    La fiecare nouă schimbare am sperat că lucrurile vor intra pe făgaşul normal.
    Aiurea! A fost din ce în ce mai grav ... "plaga" s-a extins şi a cuprins aproape totul ... ;(

    ... şi, tu spui, Radu, să mai merg la vot ?!!!
    Mai bine stau acasă să-mi îngrijesc plantele.


  10. andreiraduM Says:

    :)
    Pene, sarut'mana!
    Cam in aceeasi stare ma regasesc si eu... in sensul ca NU SUPORT sub nicio forma MINCIUNA, impostura si... discutiile de complezenta (cele in care ne complimentam reciproc, si ascundem adevarul. Cel pe care-l gandim).
    De aceea spun ceea ce gandesc!
    Aceiasi lehamite fata de politica asta mizerabila si fata de toti politicienii care-si invata precum roboteii "discursurile", fara sa fie in stare sa raspunda cu propria lor tartacutza unor intrebari simple.


    Nu spun sa mergem la vot, ba dimpotriva, spun ca votul nu schimba situatia deloc.
    Eu spun sa NU MAI MERGEM NICIUNUL LA VOT!
    Poate asa ii determina sa plece draqului in alta tara sau sa faca altceva.
    ...

    Si AI DREPTATE. Politicienii si-au plantat toti PROSTOVANII in functiile de conducere tocmai pentru a jongla dupa bunul lor plac.
    Mi-e tare teama ca viitorul acestei tari este... sumbru.

    O zi faina iti doresc.


Trimiteți un comentariu

Tu ce spui?