VikiLeaks - mahala modernă şi sofisticată

VikiLiki ne dezvăluie "tzatzismele" la nivel înalt.
Îl citez pe bravul şi iubitul nostru conducător:
"hai să renunţăm la ţăţisme, vreţi?" (rostite de Băsescu cu ocazia vizitei oficiale în Dorohoi, în timpul inundaţiilor ce au făcut ravagii prin romanica noastră). Ştia el ce vorbeşte.

Cu câteva minute în urmă, la temebelizor, domnul V. Blaga le declara presiştilor faptul căa "miniştrii cu portofolii mai grele au contacte cel puţin săptămânale cu ambasadorii"... sua!
Nu ne spune o noutate!
De altfel, nimic din ceea ce a "dezvăluit" vikiliki nu ne este străin. Pe mine m-a surprins doar nivelul inferior la care se desfăşoara "diplomaţia"!

Cât de prost trebuie să fii să nu-ţi dai seama ca cei mai bogaţi oameni ai României (cei mai bun afacerişti) sunt cei care ocupau poziţii foarte importante pe vremea lui Ceauşescu? Ulterior dezvoltându-se şi căpuşele care au lins bine în locuri ... esenţiale!
Cât de prost trebuie să fii să nu-ţi dai seama că justiţia funcţionează "la fel" şi identic pe sistemul ante"revoluţionar" din '89?
Etc.
Cât de prost trebuie să fii să nu-ţi dai seama că marile bumuri s-au dat nu în interesul ţării noastre (mă refer la "proiecte" economice, achizitii etc) ci în interesul unor ţări sau a unor indivizi cu poziţii foarte importante?!
Aceasta este faţa nevăzută a "democraţiei".
Lobiştii îşi fac treaba (un exemplu concludent este Severin... dar câţi ca el or fi fiind...)
De aceea plătim şosele de 10 ori mai scumpe decât în întreaga Europă, dar ele nu se construiesc niciodată!
Timp de 20 de ani românica noastră a fost jupuită părticică cu părticică.

Cei de sus au profitat, cei de jos au privit detaşaţi şi acceptat tacit totul pentru că au crezut că nimic nu-i va afecta pe ei în mod direct. S-au înşelat!
Tot acest scandal mediatic cu vikiliki îmi pare o răşină urât mirositoare, însă nimic care să înfiereze politica la nivel înalt.
E un fel de "antreteiment" cu ţăţismele unor diplomaţi.
Documente cu adevarat importante (SECRETE) nu vor fi niciodată văzute de ochiul plebeii, indiferent de ţară, fie ea de pe continetul european sau american... african nici pe atât!
Vikiliki - un amfiteatru virtual

România - (s-ar putea sa devina un fel de) Pompei...
9 Responses
  1. Karla Says:

    Eh, odata cu aparitia mondialismului economic, nu mai exista diplomatie... totul e dictat de materii prime, resurse, exploatare.
    Probabil in secolul asta un geniu ca Talleyrand ar fi in somaj :)


  2. andreiraduM Says:

    :)
    Karla, e adevarat.
    Insa nivelul la care se face "diplomatia" este atat de precar, atat de meschin, incat ti se revolta intestinele.


  3. Anonim Says:

    MikyLeaks?:))


  4. andreiraduM Says:

    :))
    vikiliki... miki liki...
    are sonoritate!
    :))


  5. Radu Says:

    Prin '62-63' un proaspat presedinte democrat , ucis la dallas in sua , poate va amintiti momentul ...a dat liber la secrete , mai putin la cele ce priveau domenii de importanta deosebita pentru ei -armata si cucerirea spatiului cosmic . Viki-liki asta face parte din devoalarea unor can-canuri politico-economice din lumea euro ce vrea sa se constituie intr-o zona ce poate tine piept dezvoltarii americane , eventual s-o zadarniceasca ..O s-o gadile putin ...atata tot . De fapt acestea sunt subiecte aruncate pe piata pentru a ne distrage atentia de la ceea ce devine din ce in ce mai presant . De ce le este frica , nu scapa . Dezechilibrul este mult prea mare . Se rastoarna barca ...cat de curand .


  6. Nicolae Nicu Says:

    "Miniştrii cu portofolii mai grele au contacte cel puţin săptămînale cu ambasadorii", spune V. Blaga. Nu îmi sînt clare două lucruri. Întîi, dacă nu cumva a vrut să zică "portofele" şi nu portofolii, şi, al doilea, despre ce fel de contacte săptămînale între ei este vorba. Normale, orale, în scris... Că, domnu' Blaga, nu spune.


  7. Radu Says:

    Nicu,
    dau extemporale ...simplu ! Apoi , sponsorizeaza si ei niste "alegeri " americane , in functie de culoare ....se sprijina unii pe altii c-asa-i in democratie !


  8. Putem construi cate scenarii dorim. "Adevarul" bine coafat, ni se va dezvalui noua, celor ce-l suportam pe acesta, sau urmasilor nostri, de un alt "wiki".


  9. andreiraduM Says:

    Bun regasit, tuturor!

    Raoulp55, mi-e tare teama ca barca care se va rasturna, va fi cea in care ne aflam noi, "talpasii"!

    Nicolae Nicu
    :)
    Observatie cat se poate de pertinenta.
    Nu ne-a clarificat in aceasta privinta, asadar ne ramane doar sa deducem ...
    :)
    Bunule, adevarul gol-golutz, nu-l va releva nimeni, niciodata!
    Doar mici bucati disparate... pentru a ne induce indeea ca exista "dezvaluiri", in fapt fiind tot o "invaluire"
    :)


Trimiteți un comentariu

Tu ce spui?