STIri externe

Germania
Un proiect destul de controversat se desfasoara in Germania: trimiterea tinerilor delincventi in strainatate in familii "gazda". Si Romania este "partenera" in acest proiect.
(sursa foto: batcampii)

Romania, Polonia si Kargazstan au primit tineri,  din Germania, cu varste cuprinse intre 11 si 17 ani, cu probleme legate de vandalism, droguri sau infractiuni minore.
Peste 600 de tineri au fost implicati pana in prezent in acest "proiect", care are in vederea ajutarea copiilor pentru a reveni pe "calea cea buna", stand departe de ispite sau mediul nociv in care traiesc.
Oficialii protughezi au cerut incetarea acestui "proiect" in momentul in care au constatat ca efectul nu este deloc cel asteptat de catre initiatori, si anume: sinucideri si infractionalitate.

Unii critici acuza Germania de "act de epurare sociala prin exportarea copiilor-problema"
(sursa: financiarul)
6 Responses
  1. basescul Says:

    Asta ne lipsea... berbecuţii lor, sa-i educam noi :))


  2. andreiraduM Says:

    :)
    salut, man!
    Da... au ce invata de la noi, berbecutii lor!
    :))


  3. Faustinus Says:

    Mie nu mi se pare atât de grav! Din trei motive.

    1. Motivul dreptăţii: noi le trimitem infractori de-ai noştri, ei ne trimit de-ai lor. Asta se poate chema schimb de experienţă şi de rele practici.

    2. Motivul avantajului reciproc: infractorii nemţi sunt mai serioşi decât ai noştri. In plus, sunt capitole la care noi mai trebuie să învăţăm ca să fim în rand cu lumea. De exemplu, pedofilia. Păi, până când să mai stăm în coada Europei la pedofilie şi să-i importăm pe alţii să facă aceste crime "de nişă"?

    3. Motivul banilor europeni: pe "proiectele" de astea şi altele, ejusdem farinae, se câştigă bani frumoşi. "Europeni". Păi, doar nu veţi fi vrând să se cheltuiască frumuseţe de bani ("europeni")pe construirea de "fabrici şi uzine" sau pe sisteme de irigaţii? Roşiile turceşti ce-au?


  4. andreiraduM Says:

    :)
    Ohooo, Faustinus, bun regasit!
    :)
    1. Saracii, oricati infractori ne-ar trimite, nu ar reusi sa ne ajunga, avand in vedere ce au suportat din '89 incoace.
    2. da, reciproc avantajos. Sunt de acord! :)
    3. si cu acesti lucru sunt intru'totul de acord!


  5. Radu Says:

    Si mie mi se pare ca ar trebui sa extindem experimentul .De la schimbul de infractori de care zice Faustinus , sa trecem la cel de tuciurii, apoi un schimb de proxeneti si prostituate, apoi un schimb de specialisti in toate domeniile apoi , un schimb de guverne ...Ce ziceti ? Si de vamesi si lideri sindicali ! Si de parlamentari europeni ! Imaginatie avem ...50 % e ca si rezolvata ...


  6. andreiraduM Says:

    :)
    Radu, cred ca ar trebui sa facem schimb de popoare!
    :))


Trimiteți un comentariu

Tu ce spui?